Jackfruch: 100% groenten met vleesbeet - Fair Trade (2023)

Het groeit het hele jaar door in grote bomen in Thailand, ook in de tuin van onze boer Khun Nipalin: Jackfruch!Dit type fruit, ook wel "tanga pasert" genoemd, kan op twee manieren worden gegeten: volwassen, geel of jong en oud.De jonge jackfruitHet is in onze ogen en is ideaal om te koken omdat het neutraal van smaak is.

Het vlees absorbeert gemakkelijk alle smaken zodat het het heel goed kan pit.En als u op laag vuur achterlaat, krijgt u een vlezige structuur., vegetarisch, flexitair, maar ook de vleesliefhebber, die soms iets anders wil proberen.In het kort: voor iedereen die van heerlijk en eenvoudig eten houdt!

Jackfruch: 100% groenten met vleesbeet - Fair Trade (1)

Jonge Jackfrucht, Jackfruit Y Banana Blossom

We hebben twee jackfruitvarianten:Jackfruit jovenInJackfrucht liegen.De jackfruitband is bedoeld voor gerechten waarin je de stukjes fruit van de kat zou moeten "verpletteren".Ideaal als een vulling voor Bao -broodjes, taco's of als dekking voor uw pizza!Jackfruit jong in stukken.

Na het grote succes van Jackfruit brachten we ook een nieuwe vangst van Thailand naar Nederland:Bananenbloem.Het is bekend dat deze vissersbloem vanwege zijn neutrale smaak en zachte structuur als alternatief voor groenten.Gemarineerd en kruiden heel goed.Er zijn zeeën van toepassingen zoalsMakersalade, Paella door theiseVis taart.De freirlo alsZekerVoor echte gourms onder ons!

Hoe bereidt Jackfrucht zich voor?

Misschien is het beroemdste receptVeganist, waar het varkensvlees vervangt door vlees door pulp pulp.Maar de Mexicaanse Jackfraws Nachos, Rendang Jackfrucht Indonesio, de Vietnamese rollen van Jackfrucht -bao of een Nederlandse Jackfrut -stoofpot zijn ook heerlijk (of zelfs smakelijker) met grote groene vruchten.Maar hoe bereid je Jackfrucht voor??We hebben al heerlijkReceptenStop voor je.Op deze manier kunt u beginnen met deze vezel direct in de keukenVleesvervanging.

Voordat u begint met jackfruit: giet eerst de jackfruit in een zeef en spoel de stukken met koud water af.Precies zoals bij zure komkommers, gebruik geen zoutoplossing (vocht).Vergeet je te spoelen?Geen probleem!Maar dat is maar dat is zo, maar dat is.Het wordt nog beter als je dat doet.

Jackfruch: 100% groenten met vleesbeet - Fair Trade (2)

Jackfrucht uitdaging

Wilt u de smaak-, textuur- en oneindige mogelijkheden van Jack Fruit ontdekken?Neem deel aan de #jackfruit -uitdaging en converteer je favoriete vleesgerecht in een variant van jackfruit.

We zouden graag je creaties weer zien, dus markeer je sociale bijdrage!Als u vragen heeft over de voorbereiding van Jackfruch, neemt u contact met ons op.info@fairtradeoriginal.nlSociaal ambt

Wilt u beginnen met Jackfruit voordat u enkele keukentips krijgt?Onze Lisette Product Manager vertelt alles in zijn blogKook met jackfruit.

Tu jackfruit

Onze jackfruch komt uit Thailand.Het renoveren van boeren maakt deel uit van de Fairtrade -gecertificeerde groep "Fairtrade Ananas Growers Group".De hele groep bestaat uit 49 boeren die sinds 2007 Fairtrade Ananas en Mango hebben vernieuwd tot een eerlijke oorspronkelijke handel. Jackfrucht.

Een van de Thaise boeren die deel uitmaken van deze groepNiplin of BloodJe kunt zijn naam zien, omdat Khun Nipalin beter bekend staat als een "koningin van ananas" naast Jackfruitboer.Hij is vanaf het begin lid van de groep Ananas Fairtrade -cultivators.

HijVrouwAls een van de zakelijke boeren erg betrokken is bij de discussies en in de toekomst van de Fairtrade Group.Ze hebben 2 boomgaarden met in totaal 1000 bomen.Groeiende vruchten en beschouwt dit als een extra inkomen naast zijn Nannas en Fair Trade -mango's.

De Thaise boer Khun Payoon Kudphha (Khun is een vriendelijke vorm) begon 6 jaar geleden met de vernieuwing van Jackfrucht en heeft momenteel 300 bomen.Het begon te groeien omdat bomen op een ecologische manier kunnen worden gekweekt.Dat we samen met de boeren onderzoeken, u kunt de wijziging aanbrengen in de organische variant!

Jackfruch: 100% groenten met vleesbeet - Fair Trade (3)

Onze jackfruit

Hoewel de oorsprong in India is, zul je overal fruit vinden in Azië, Oost -Afrika en Latijns -Amerika.De boom kan tot 20 meter groeien en fruit is ook indrukwekkend groot: 5-40 kg!Na 3 tot 3,5 jaar groeien ze na 3 tot 3,5 jaar de eerste vruchten in de boom.De boom is relatief eenvoudig te onderhouden, hoewel je liefde en aandacht nodig hebt.

De stengels moeten schoon worden gehouden en er moeten kleine vruchten worden verwijderd om ruimte te laten voor de andere vruchten.Een doel.

De verwerking en blikken van de vruchten vinden plaats in Prachuap Khiri Khan in de Samroiyod Corporation -processor.U kunt de oogst plannen.

invloed

Deze vrucht is erg interessant voor de boerengroep als een extra product, omdat het zijn inkomen verhoogt.U kunt het krijgen in de originele Fairtrade, u ontvangt een extra bonus van 15%Fairtrade naast de marktprijs.Verspreid zijn risico's beter als een ananas of mango -oogst buiten.

De fruit biedt ook veel opties voor de Samroiyod -processor.De jonge jackfruit in Blik is een nieuw product in zijn fabriek.Omdat we met u zijn vervolgd en geannuleerd, kunt u nu met dit product in andere landen naar de boer gaan.Daarom een ​​nieuwe export.Opties buiten Nederland voor Samroiyd!

Dankzij het oorspronkelijke Fairtrade -initiatief om een ​​jackfruit kan te ontwikkelen in dergelijke met Samroiyd, versnelde hij een eerlijke handelsnorm zodat het nu kan worden onderhandeld als een eerlijk handelsproduct, dat wil zeggen in eerlijke omstandigheden.

Alle voordelen van jackfruit

Naast "Tanga" wordt Jackfruch in Thailand ook wel "kanoën" genoemd.Dit woord heeft een speciale betekenis: in Thai betekent het "ondersteuning", en dat is ook de reden waarom u deze fruitboom achter het huis van een boer de wortels van de boom ziet, zorg ervoor dat het huis blijft als een huis .

¿Comprar jackfruit?

je kooptJackfrucht op de originele Fairtrade kanOp de shellable Sheint Sheints (ookonline), Boon's Market, Spar en Deen in de peulvruchten.En dat is iets speciaals omdat we de eerste zijn die dit jonge en veelzijdige fruit presenteren in de schappen van de supermarkt.

Boek

We hebben goed nieuws voor alle Jackfruch -fans: samen met UitGeverij Good Cook en ontvanger Jessica Lek, we zijn het eerste keukenboek van Jack Fruit in Nederland begonnen!Van de Aziatische gerechten, Vietnamees voor Mexicanen: de keuken van de hele wereld bevindt zich in een pakket van meer dan 30 recepten met dit grote en veelzijdige fruit besproken.Het boek bevindt zich in boekhandels, Kookwinkel, waar en wereld- en online winkels op:bol.comGeschenkBrunaGeschenkBook BookstoresGeschenkIGeschenkBoekplaatsInOldenhof kookbedrijf.

Gratis receptinspiratie?Kijk naar allesRecepten!

Jackfruch: 100% groenten met vleesbeet - Fair Trade (4)

Het begin van Jackfruch

PostkantoorhierHet persbericht in Jackfruit's eerste begin in Blik in de Nederlandse supermarkt!

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jeremiah Abshire

Last Updated: 08/24/2023

Views: 5581

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jeremiah Abshire

Birthday: 1993-09-14

Address: Apt. 425 92748 Jannie Centers, Port Nikitaville, VT 82110

Phone: +8096210939894

Job: Lead Healthcare Manager

Hobby: Watching movies, Watching movies, Knapping, LARPing, Coffee roasting, Lacemaking, Gaming

Introduction: My name is Jeremiah Abshire, I am a outstanding, kind, clever, hilarious, curious, hilarious, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.