10 toffe restaurants in de buurt van Ziggo Dome en ArenA - OpstapmetLisa (2023)

Hallo, AFAS Live, GelreDome, Johan Cruyff ArenA en Ziggo Dome. Dit zijn momenteel de meest bekende plaatsen waar veel concerten worden gehouden. Als ik naar een concert ga, ga ik meestal naar de Ziggo Dome en de Johan Cruyff ArenA. Niemand wil natuurlijk te laat komen voor een concert, maar de avond wordt afgesloten met een goed diner. Daarom combineer ik een concertavond in Amsterdam meestal met een goed en gezellig restaurantbezoek. Aangezien ik al veel heb geprobeerd, geef ik je 10 tips voor leuke restaurants in de buurt van Ziggo Dome en ArenA.

Restaurantoverzicht

We hebben deze beoordeling gemaakt op basis van de ambiance en kwaliteit van het eten, de rijafstand van het restaurant naar de Ziggo Dome en ArenA, en de snelheid van de keuken om de maaltijd op tijd klaar te hebben en niet te laat op de locatie in Amsterdam aan te komen .

Paviljoen op Plas

Nog geen 3,5 km en slechts 7 minuten rijden van de Ziggo Dome en ArenaStrandpaviljoen a/d PLASte Ouderkerk aan de Amstel. Een sfeervol strandpaviljoen direct aan het strand van de Ouderkerkerplas, waar je niet alleen lekker en snel kunt eten om een ​​concert of voetbalwedstrijd te kijken, maar ook kunt uitrusten of relaxen na een mooie wandeling in de natuur. Bij mooi weer kun je ervan genieten op je bed op het strand of op het terras, of als je een feestje wilt geven ben je hier aan het juiste adres. a/d PLAS is van woensdag t/m zondag dagelijks geopend vanaf 10.00 uur en parkeren is gratis.

10 toffe restaurants in de buurt van Ziggo Dome en ArenA - OpstapmetLisa (1)

rechtszaak

Bezoek je de Ziggo Dome of de Arena? Dan is hetrechtszaakIk raad ten zeerste aan om in de juiste gemoedstoestand te komen. De Proefzaak staat bekend om het heerlijke speciaalbier Kleiburg, dat hier wordt geserveerd en hiernaast wordt gebrouwen. Probeer naast deze heerlijke bieren diverse originele hapjes, zoals kaasnacho's met pulled chicken, Puurdichtbij hapjes of een kaasplankje met diverse Veluwse kazen. Maar ook hun heerlijke en hartige hoofdgerechten zoals boerenfrittata, Kleiburg burger, hotdog of Kleiburg stamppot. De Proefzaak werkt alleen met de beste lokale producten en dat proef je. De Proefzaak ligt naast IKEA Amsterdam, op slechts 2 kilometer van de Ziggo Dome en de Arena en is te voet, met de auto of met het openbaar vervoer goed bereikbaar.

10 toffe restaurants in de buurt van Ziggo Dome en ArenA - OpstapmetLisa (2)

Oma van Ietje

Op slechts 2 metrostations (metrostation Holendrecht), 5 minuten met de auto en nog geen 2 kilometer lopen vind je de gezelligste lounge rondom Ziggo Dome en ArenA:Oma van Ietje. Ze serveren lekkere, no-nonsense gerechten zoals burgers, goulash, filet, vis en diverse groenten. Maar allemaal met een bijzondere twist. Heerlijke hapjes om te delen en een gezellige avond in te luiden. Voor diner is de keuken vanaf 16.30 uur geopend, zodat u zeker weet dat u op tijd en zonder gedoe op uw evenement aankomt.

10 toffe restaurants in de buurt van Ziggo Dome en ArenA - OpstapmetLisa (3)

Barabbas

Hou je van streetfood en een chique sfeer? Ophalen voor het evenementFoodbar Barabasin Diemen. Hier kun je genieten van snacks als beef tataki, dim sum, emping, nacho's en bitterballen. Maar je kunt ook genieten van heerlijke nietjes zoals Big Green Egg Spiesjes, Griekse Salade, Japanse Aubergine, Jackfruit, Homemade Tacos, Korean BBQ Ribs en meer. Een van de parkeerterreinen rondom Ziggo Dome en ArenA is met de auto in circa 5 minuten te bereiken. Slechts 3 metrohaltes verder ben je zonder auto bij de foodbar aan de Johan Cruijff Boulevard.

10 toffe restaurants in de buurt van Ziggo Dome en ArenA - OpstapmetLisa (4)

Pani Scarlett

Het recent geopende restaurant is slechts 2 metrohaltes (metrostation Holandrecht) schuin tegenover het AMC, 5 minuten met de auto en nog geen 2 km lopenPani Scarlett. Miss Scarlett is een grote, gezellige brasserie met internationale keuken en een groot terras. Perfect voor een hapje en drankje voorafgaand aan het concert, een echte aanrader!

10 toffe restaurants in de buurt van Ziggo Dome en ArenA - OpstapmetLisa (5)

Villa Borghese in Amstelveen

Waar je het helemaal niet verwacht is een Italiaans restaurantWil Borgheseaan de Laan Nieuwer-Amstel in Amstelveen. Ze staan ​​in een wat verlaten woonwijk, maar de sfeer binnen is fijn en gemoedelijk. En de antipasti zijn een droom! Vanaf deze locatie ben je binnen een kwartier ook bij de parkeergarages rondom de Ziggo Dome en de ArenA.

Aziatisch restaurant Mchi

10 toffe restaurants in de buurt van Ziggo Dome en ArenA - OpstapmetLisa (6)

Aziatisch restaurant Mchite vinden aan de IJburglaan in Zeeburg. Klinkt wat verder weg, maar in de praktijk is het maar een kwartiertje rijden naar de Ziggo Dome en de ArenA. En zeker de moeite waard om hier voorafgaand aan het concert de lekkerste maaltijd te nuttigen! Zelf hou ik erg van sushi en oosters eten en heb echt nog nooit zulke heerlijke sushi en Pekingeend pannenkoeken gegeten als hier! En als je de rekening krijgt, betaal je niet eens veel meer dan de gemiddelde gast. Ik raad het ABSOLUUT aan!!

Loetje am Fluss Amstel

Loetje am Fluss Amstelis gelegen aan de Amstelzijde van Amstelveen en is net als alle Loetje vestigingen hét grand café bij uitstek, beroemd om zijn heerlijke vlees. En aangezien Loetje erg populair is, is het erg handig om vooraf te reserveren. Het restaurant bestaat uit verschillende delen gescheiden door een grote bar in het midden. Het is er sfeervol en gemoedelijk en in de zomer kun je ook op je eigen terras zitten. Naast het vlees waar ze bekend om staan, hebben ze ook heerlijke sashimi, tong en nog veel meer. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding omdat de borden goed gevuld zijn. Ze beschikken over een eigen parkeerterrein en de parkeergarages Ziggo Dome en ArenA liggen op slechts 8 minuten rijden met de auto.

10 toffe restaurants in de buurt van Ziggo Dome en ArenA - OpstapmetLisa (7)

Ichi-E naar Arena Boulevard

Als je helemaal niet wilt rijden om van het restaurant naar de locatie te komen, jaIchi-Esterk aanbevolen. Dit is een sushi-restaurant waar ik meerdere keren heb geluncht tijdens werkvergaderingen, dus ik wist al dat het eten erg goed was. Toen ik op de avond van de show mijn reservering maakte, kreeg ik meteen te horen dat er vanwege het concert een speciaal feestmenu geserveerd zou worden zodat iedereen op tijd klaar zou zijn voor de show. Absoluut goed georganiseerd en goed doordacht door de restaurateur! We hadden een geweldige maaltijd, maar het restaurant was erg druk!Reserveren kan hier.

Burger Bitch op de Johan Cruyff Boulevard

Perfect als je staanplaatsen hebt bij de Ziggo Dome en dus op tijd in de rij staat, maar toch wilt eten.Ik hou van hamburgers. Deze degelijke burgershop ligt pal naast de arena en op nog geen 5 minuten lopen van de Ziggo Dome, waar je niet alleen in een sfeervolle ambiance kunt eten, maar ook snel een lekkere snack kunt halen. Perfect als je al in de rij staat en een snelle burger wilt terwijl je wacht. Ze hebben 10 verschillende burgers op de kaart staan, maar ook sandwiches van Tasty Mermaid, Hot Dog en Finger Lucking Club.

10 toffe restaurants in de buurt van Ziggo Dome en ArenA - OpstapmetLisa (8)

Vergeet niet te reserveren

Bij een van onze laatste concertbezoeken waren we een beetje in de war. Dit keer dachten we ergens op de Johan Cruijff Boulevard onder een tent te kamperen. En dus ga je zonder reservering naar Amsterdam voor een diner.

Maar helaas constateren wij dat het op deze feestavonden erg druk is op de Johan Cruijff boulevard, zelfs bij restaurant Febo…! We hebben eindelijk ons ​​frietje gegeten, maar dan bij de Ziggo Dome. Aangezien er ook genoeg te halen valt, was dat geen probleem. Maar we besloten de volgende keer gewoon op zoek te gaan naar een leuk restaurant!

Dineren op andere locaties


Naar een concert en op zoek naar een restaurant in een van de andere feestlocaties van ons land? We hebben ook een overzicht voor je gemaaktDe 5 beste restaurants in de buurt van Ahoyen vanRestaurants in de buurt van GelreDome.

Fotocredit:www.canva.pl. OpstapmetLisa en Partners

Deze blog is deels redactioneel, deels tot stand gekomen in samenwerking met partners. Wil je op de hoogte gehouden worden van onze blogs en acties? Meld u er vandaag nog voor aanOnze nieuwsbriefof volg onsFacebookWInstagram.

Onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang exclusieve aanbiedingen in je mailbox

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated: 06/11/2023

Views: 6086

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.